Testverktøy for optimalisering av websider

Hastigheten til et nettsted kan være en kritisk faktor for suksess. Raskere lasting nettsteder kan dra nytte av høyere SEO rangeringer, høyere konverteringsfrekvenser, lavere bounce rater, lengre besøksvarighet på nettstedet, bedre samlet brukeropplevelse og engasjement. Derfor er det viktig å dra nytte av de mange gratisprøveverktøyene som er tilgjengelige der ute, slik at du oppnår optimal ytelse.

Hva kan en speedtest fortelle deg deg?

Her er bare noen få av de vanlige måtene som brukes i hastighetsprøveverktøy:

 • Finne skript, skrifter og plugins som forårsaker belastningstidsproblemer (HTML, JavaScript, CSS)
 • Kontrollerer minifisering av skriptene dine
 • Finne store bilder som resulterer i flaskehalser
 • Bestemme om du har gjengjeldende JavaScript eller CSS
 • Testing Time to First Byte (TTFB)
 • Analyserer belastningstider, sidestørrelser og antall forespørsler
 • Kontrollerer ytelse fra forskjellige geografiske steder
 • Kontrollerer gjengivelseshastigheten i forskjellige nettlesere
 • Analyserer HTTP-hoder
 • Måle ytelsen til innholdsleveringsnettverket
 • Verifiserer at innhold lastes riktig fra CDN
Tid til første byte (TTFB) er måling av responsen til en webserver. I utgangspunktet er det på tide det tar nettleseren din å begynne å motta informasjon etter at den har bedt om det fra serveren. Ved å bruke en CDN kan du dramatisk redusere belastningens påvirkning på opprinnelsesserveren din, som igjen bidrar til å redusere TTFB.
Render-blokkering refererer til JavaScript og CSS som holder siden din fra lasting så raskt som mulig.

Optimalisering av Javascript


Google anbefaler at du fjerner eller utsetter javascript som forstyrrer lastingen av innholdet på nettsidene ovenfor. Her er et fint eksempel på hvordan du skal utsette javascript lasting på riktig måte.

Eksempel på å utsette javascript ved å plassere det rett før </ body> -taggen din.

function downloadJSAtOnload() {
 var element = document.createElement("script");
 element.src = "defer.js";
 document.body.appendChild(element);
}
if (window.addEventListener) 
 window.addEventListener("load", downloadJSAtOnload, false);
else if (window.attachEvent)
 window.attachEvent("onload", downloadJSAtOnload);
else 
 window.onload = downloadJSAtOnload;

Optimalisering av CSS

Du vil optimalisere CSS-levering for å hindre at det oppstår forsinkelser på sidebelastning. Her er noen måter å fikse dette på:

 1. Pass på å laste inn CSS-filene dine på riktig måte
 2. Unngå å lese for store og tunge CSS-filer
 3. Ikke overdriv med bruken av CSS
Redusering av ressurser betyr å fjerne unødvendige tegn fra HTML, JavaScript og CSS som ikke må lastes, for eksempel:

 1. Hvite mellomromstegn
 2. Nye linjetegn
 3. Kommentarer
 4. Blokker sideavbrekk

Dette øker belastningstiden, da det reduserer mengden kode som må lasted ned fra serveren. Du kan bruke et verktøy som Dan’s CSS og JavaScript Minify for å fjerne alle unødvendige tegn. Eller hvis du kjører WordPress, kan du bruke et plugin som Autoptimize som vil redusere all HTML, JavaScript og CSS for deg.


Når nettleseren henter data fra en server, gjør den det ved hjelp av HTTP (Hypertext Transfer Protocol). Det er en forespørsel / svar mellom en klient og en vert. Generelt, jo flere HTTP-forespørsler at nettsiden din gjør det tregere den vil laste. Det er mange måter du kan redusere antall forespørsler som:

 • Kombinerer CSS og JavaScript-filer
 • Inline JavaScript (bare hvis det er veldig lite)
 • Bruke CSS Sprites
 • Redusere eiendeler som tredjepartsplugins som gir et stort antall eksterne forespørsler

Pingdom Tools

Pingdom er sannsynligvis et av de mer kjente nettstedets hastighetsprøveverktøy. Deres rapporter er delt inn i fire forskjellige seksjoner som inkluderer en nedbryting av foss, ytelseskvalitet, sidanalyse og historie. Siden analyse gir en flott oversikt med tilleggsinformasjon, for eksempel en størrelsesanalyse, størrelse per domenenavn (du kan enkelt sammenligne CDN-størrelsen din mot domenet ditt), antall forespørsler per domene, og hvilken type innhold som har flest forespørsler.

 • Delvis gratis

 • Abonnement

KeyCDN Website Speed Test

KeyCDN bygde et raskt og lett nettstedhastighetsprøveverktøy som du kan bruke til å få detaljert innsikt i hvordan nettstedet ditt presterer. Du kan teste fra 14 forskjellige steder i verden, og du har mulighet til å gjøre testresultatene dine private eller offentlige. Testen inkluderer en nedbryting av fossen og en visuell nettside forhåndsvisning nederst. Du kan raskt se hvor mange HTTP-forespørsler som ble gjort, full størrelse på siden som ble forespurt, og belastetiden. Det er også et av de eneste verktøyene i tillegg til PageSpeed ​​som er responsivt og fungerer bra på mobile enheter.

 • Delvis gratis

 • Abonnement

Google PageSpeed ​​Insights

Google PageSpeed ​​Insights er et nettsidehastighetsprøveverktøy som karakteriserer nettstedet ditt på en skala fra 1 til 100. Jo høyere tallet desto bedre er nettstedet ditt. Alt over en 85 indikerer at nettstedet ditt fungerer bra. PageSpeed ​​gir deg rapporter for både desktop og mobile versjoner av nettstedet ditt. Du kan vise anbefalinger for forbedringer, for eksempel du må redusere CSS eller optimalisere bildene dine.

 • Gratis!

GTmetrix

GTmetrix går i detalj, da den sjekker både PageSpeed ​​og YSlow-beregninger og tildeler nettstedet ditt en karakter fra F til A. Rapportene er delt inn i fem forskjellige seksjoner, inkludert PageSpeed, YSlow, nedbryting av vannfall, video og historie. Med en gratis registrering kan du teste fra syv forskjellige steder. De lar deg også velge nettleseren Chrome vs Firefox. Du kan teste og sammenligne nettstedets ytelse mot ulike tilkoblingstyper (for eksempel Kabel vs oppringing) for å se hvordan det påvirker sidelastene dine. Andre avanserte funksjoner inkluderer en videoavspilling for å analysere hvor flaskehalsen din oppstår, og også muligheten til å kjøre Adblock plus. Med annonser deaktivert kan du se hvordan de påvirker lastingen av nettstedet ditt. Merk: Det anbefales å lage en gratis konto, da du får flere alternativer enn de som er nevnt ovenfor.

 • Delvis gratis

 • Finnes en PRO versjon

WebPageTest

WebPageTest er veldig lik noen av de tidligere nevnte verktøyene, men har over 40 steder å velge mellom og over 25 nettlesere (inkludert mobil). Det tilordner deg en karakter fra F til A basert på forskjellige ytelsestester som FTTB, komprimering, caching, effektiv bruk av en CDN, etc. Rapporten er delt inn i seks seksjoner, som inneholder en oppsummering, detaljer, ytelsesvurdering, innholdssammenheng og skjermbilder. Det gir også en unik tilnærming til testen. Det kjører det de kaller en første visning og en gjentatt visning. Dette bidrar til å diagnostisere hva som kanskje er en første gang DNS oppslagstidsforsinkelse som nevnt tidligere. WebPageTest har også mer avanserte funksjoner som videoopptak, deaktivering av JavaScript, ignorering av SSL-sertifikater og spoofing av brukeragentstrenger.

 • Gratis

Varvy Pagespeed Optimization

Varvy Pagespeed Optimization er et verktøy utviklet og vedlikeholdt av Patrick Sexton, som også opprettet GetListed.org, som nå er kjent som Moz Local. Rapportene er delt inn i 5 forskjellige seksjoner, inkludert et ressursdiagram, css-levering, javascript-bruk, sidebeskyttelsesproblemer og tjenester som brukes. Dette verktøyet bruker en grafisk fremstilling av hva som kan løses på nettstedet ditt.. Patrick gjør en flott jobb med også dokumentasjon på hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt med opplæringsprogrammer på kritisk gjengivelsesbane, utnytte nettleservakking, utsette lasting javascript og mye mer.

 • Gratis

SEO Tester Online

Dette er en side som består av flere verktøy. SOE Checker, SEO Spider, Keyword Explorer og SEO Editor. SEO Checker gir deg en god del interessant info om siden og tips til hva som bør bedres.

 • Delvis gratis

 • Finnes en PRO versjon

Iwebchk

Iwebchk er et gratis SEO revisjonsverktøy som gir nettsideanalyse i SEO, ytelse, gyldighet, sikkerhet, tilgjengelighet og mer. Iwebchk mål er å gi all mulig informasjon relatert til nettstedet ditt som kan bidra til å forbedre din tilstedeværelse på nettet. Kort sagt, de vil gjerne forbedre Internett. Dette nettstedet har fokus på søkomotoroptimalisering.

 • Delvis gratis

 • Abonnement