Problem med WooCommerce

Særlig nettbutikker har tendens til å bli trege og tunge sider. Man har behov for å legge inn mange type plugins som: affiliate plugins, tracking av bevegelser i nettbutikken, newsletter plugins, plugins for å bedre sikkerheten osv. Man får veldig rikt funksjonalitet, men baksiden av medaljen er at siden blir treg og bruker veldig lang tid på å svare. Kundene blir utålmodige og man taper salg.

Løsning på problemet

Det er ganske mye man kan gjøre for å øye hastigheten på nettbutikken. Optimalisering av nettbutikk kan være krevende, for særlig der kan det være viktig at modulene kjører i riktig rekkefølge.

Resultat av optimalisering av en WooCommerce nettbutikk

Her har vi gjort en ovrfladisk optimalisering uten å gå særlig i dybden. Det er vesentlig forbedring av responstid på nettbutikk. Responstiden gikk ned fra 6.9sek til 0.5sek. Det hjelper særlig å optimalisere store, tunge sider. For der er det ofte mye man kan ta tak i og forbedre. For mindre sider hvor det er relativt raske responstider fra så vil man ikke oppleve like drastiske forbedringer, men siden får en helt annen flyt og oppleves helt annerledes.

Fully loaded time

Det er tiden til nettsiden er helt ferdig lastet ned. På slutten er det som regel statistikk-script fra Google og Facebook som bruker tid og at siden laster inn bilder som enda ikke er synlige. Det som teller for burkeropplevelsen er tiden fra man klikker på en link til siden begynner å tegne seg opp.

FØRETTER