Høyre rangering på Google sin søkemotor
Google har sagt at de vil prioritere nettsteder som benytter HTTPS. Stikkprøver viser at det stemmer.
Større brukertilfredshet
Det viser seg at når besøkende har et valg mellom en kobling på HTTP og HTTPS så velger de HTTPS der de skal legge fra seg sine personopplysninger.
Driver du nettbutikk? Du vil etterhvert skille deg ut på HTTP og være et attraktiv mål for hackere
Hackere vil ikke stoppe sine aktiviteter. De går gjerne minste motstands vei. Mange av verktøyene de bruker virker på HTTP og de faller naturlig ut på HTTPS.
Fler salg/konverteringer
Det er egentlig ingen rocket science. Kunder føler større tryghet og handler mer på nettsteder som bruker HTTPS.
Viktig signal om at du bryr deg
Uansett hva slags nettsted du driver så viser du at du bryr deg om dine besøkendes sikkerhet og gjør det du kan for å holde informasjonen deres privat.

Andre spørsmål og svar i samme kategori:

Så hva gjør egentlig HTTPS?

HTTPS beskytter transportlaget mellom deg og web-serveren.

Skjuler informasjon som du sender til web-serveren En hacker vil kanskje se at du forsøker å logge deg inn, men vil ikke kunne se ditt brukernavn/passord, eller annen informasjon i forbindelse med netthandel.

Bidrar til bedre personvern for oss alle

mer

Hva er det HTTPS ikke gjør?

Mange tenker på HTTPS som vidundermedisin mot hacking og alt ondt på internett. Det er det ikke. HTTPS gjør ikke dette:

Skjuler navn på nettstedene du besøker Dette skyldes at domenet på nettstedet blir sendt via DNS (domenenavnstjeneste), som ikke er inne i HTTPS-tunnelen. Navnet på domenet sendes før sikker tilkobling er opprettet. En som tjuvtitter på trafikken kan underveis se navnet på nettstedet du skal til, men de kan ikke se innholdet i dataene som sendes. Her jobbes det stadig med forbedring av protokollene og det er en av de tingene det jobbes på

mer

Hvordan fungerer HTTPS?

Nettleser kobler seg til web-server og sier: “Her er min public key og jeg trenger sikker forbindelse”. Web-server svarer: “OK, her er min public key” Nettleser oppretter en økt Økten krypteres med web-serverens public key Den krypterte økten sendes til web-serveren Web-server dekrypterer økten med sin egen private nøkkel

mer

Hvor sikker er kryptering?

Klarer man å gjette disse nøklene så har man knekt krypteringen. Dagens raske datamaskiner klarer å gjette nøkler som man brukte 5-10 år siden ved å prøve alle mulige kombinasjoner. Hvis man ønsker å kryptere sterkt i dag, så vil alle verdens datamaskiner samlet bruke millioner av år på å knekke nøklene med de samme metodene. Det er ikke alt man trenger å kryptere sterkt. Sterkere kryptering krever lengre nøkler og man ønsker ikke å sløse båndbredde/tid på å sende veldig lange

mer

Hva er et HTTPS?

HTTPS er kryptert trafikk mellom webserver og nettleser. Ved å kryptere trafikken setter man effektiv stopper for at noen underveis kan tjuvtitte på sensitive opplysninger som brukernavn, passord, personopplysninger osv.  Man bruker SSL-sertifikater for å kryptere HTTPS-trafikk. HTTPS er utvidelse av HTTP-standarden. S står for Secure.

mer

Hva er et SSL sertifikat?

SSL-sertifikat er sett av filer digitalt signert av en godkjent organisasjon eller selvsignerte filer. Det finnes flere algoritmer for kryptering og alle algoritmene baserer seg på såkalte nøkler, som er lange tall/bokstav kombinasjoner.  Nøkler har en offenlig nøkkel og en hemmelig privat nøkkel. Den offentlige nøkkelen kan kun brukes til kryptering. Den private nøkkelen brukes til å pakke opp den krypterte meldingen.

mer