Man må begynne med gode backuprutiner og gjerne flere kopier av backup tilbake i tid og dessuten kopier som ligger på minst lokasjoner. Har man mange registrerte brukere på websiden, bør man ha streng policy til passord.

Hold nettstedet oppdatert

Pass på at WordPress, moduler og templater er oppdatert. Det beskytter deg mot 95% av angrepene. Installer en sikkerhetsmodul. Det finnes flere mulige. Kjør en eller annen form for lukking av nettstedet med denne modulen. Du må la en person med litt teknisk innsikt sette seg inn i hvordan modulen sikrer ditt nettsted, men de fleste modulene er ganske brukervennlige.

Ha gode passord og bruk https:

Pass på at du ikke tillater enkle passord. Det er ikke så farlig når man har få brukere, men veldig viktig når man har mange registrerte brukere. Det finnes alltid en “Jon”, “Arne” eller “Per”. Disse vil gjerne ha “jon”, “arne” og “per” som brukernavn og e-post for å ha det enkelt. Har man mange nok brukere så vil en av disse før eller siden finne på å velge et enkelt passord. Da får hackerne en fot innenfor.

Andre spørsmål og svar i samme kategori:

Sjekkliste etter hackerangrep på WordPress

Hvordan kom hackerne seg inn? Ingen lett oppgave å svare på. Man må studere logger på webserveren og legge ut honeypots. Honeypot er en slags felle man legger ut og håper at hackerne biter på. Det kan være lett brukernavn eller passord. Når noen kommer seg inn på det brukernavnet, så vet man at det er hackerne som er ute på ferde.
mer

Hvordan rydder man opp etter hackerangrep?

Alle kan bli angrepet av hackere. Det gjelder også de som har gjort grep mot har tatt forhåndsregler. Når uhellet først er ute så gjelder det å ha gode rutiner på forhånd for å kunne rydde opp på rask og effektiv måte. I de mange tilfeller er det nok å pakke ut backup og legge inn kopi av databasen før angrepet. Så oppdaterer man nettstedet til siste versjoneer, bytter passord og sikrer mot nye angrep. Det er dog sjeldent at man kan legge tilbake en backup eller databasen. I mellomtiden er det kanskje blitt skrevet mye på nettstedet og mange filer er blitt lastet opp. Man ønsker ikke å miste alt dette.
mer

Hvorfor er siden min blitt hacket?

Det føles litt ekkelt å vite at noen har tatt kontroll over hjemmesiden, som ofte er ansiktet utad for bedriften. Da er det for sent å fortelle at gode rutiner er som regel det som skal hindre dette. Slik fungerer hacking Det som oppleves som hacking er som regel automatiske script som tråler gjennom internettet på jakt etter sikkerhetshull. Alle webservere og websider har mekanismer som holder uvedkommende ute. Ingen kommer inn gjennom en stengt dør, så her må scriptene finne veier rundt. Når hackere klarer å logge seg inn med et brukernavn og passord, så blir oppgaven mye enklere. Da åpner det seg ny verden av funksjoner og muligheter, som ikke er tilgjengelig når man ikke er logget inn. Funksjonene kan også mangle de beskyttelsene som man har på utsiden, fordi man likevel har tilgang til informasjonen som er tilgjengelig for registrerte brukere. Hackere bruker disse svakhetene til å skaffe seg dypere tilgang til websiden.
mer