WordPress er veldig fleksibel og utbredt platform. Det er lett å finne utvikler som kan WordPress og det finnes et hav av moduler som man enkelt kan ta i bruk. Hvis modulene trenger små tilpasninger så finnes det gode mekanismer i WordPress som gjør at man ofte kan modifisere litt det modulene hadde tenkt å vise og på den måten har man alltid full kontroll. Dette er verktøy man setter pris på når detaljene skal på plass.

Når man graver litt dypere så finner man ut at siden bør lages etter normer og standarder for at søkemotorene skal enkelt kunne finne innholdet. I dag er Google den største søkemotoren og de bestemmer stort sett hvordan sidene våre skal se ut. Fra tid til annen endrer de spillereglene og man må tilpasse hvordan innholdet skal presenteres. Det har vist seg over flere år at det stort sett går smertefritt. Modulene som man allerede bruker pleier å få inn de ekstra funksjonene man trenger. Templatene, som ligger på toppen av WordPress og bestemmer hvordan siden faktisk ser ut, tilpasser seg slik at Google får det som de vil.

Andre fordeler med WordPress: rask utvikling, templater som tilpasser seg mobil/nettbrett, fungerer godt på alle platformer (Android, iOS, Mac, Pc).

Andre spørsmål og svar i samme kategori:

Hvordan ser prosessen ved utvikling av hjemmesider?


mer

Hvor lang tid tar det å lage nye websider?

Å lage webside innebærer å kartlegge behovet, planlegge, designe siden, lage den, teste og drifte. Kartlegging er den viktigste delen for når man har lagt solid grunnlag, så pleier resten å gå på skinner. Hvis ikke produksjonen stopper underveis tar det ca. 1 uke å lage. Det er likevel normalt at det tar noe lengre tid, da vi ofte må vente litt på endelige tekster eller bilder fra kunden.
mer

Hva innebærer totalansvar for websider?

Vi tar oss av normal drift av websidene. Vi oppdaterer WordPress, moduler og templater. Vi tar backup av databasen og kildefilene med jevne mellomrom. Vi følger med på aktiviteten på websiden og prøver å fange opp hendelser som avviker fra normal trafikk. Vi kan ikke garantere at sidene ikke blir angrepet av hackere. Det er som å forsøke å garantere at tyver ikke tar seg til rette i en butikk. Det lar seg ikke gjøre. Men hvis uhellet skulle være ute så tar vi jobbe med å rydde opp etter script/hackerangrep.
mer

Hvorfor skal man velge WordPress?

WordPress er verdens mest utbredte platform for å lage hjemmesider og nettbutikker. Det finnes veldig mange moduler som forbedrer funksjonaliteten. De fleste modulene er gratis og mange av disse finnes også i mer avanserte versjoner som pleier å koste litt. Så her er det litt av hvert å velge i. Siden WordPress er så utbredt så er det også lett å finne personer som kan utvikle i WordPress. Man er ikke bunnet fast til det selskapet som lage websidene for resten av livet. Noen andre kan ta over, forbedre eller installere moduler som måler respons og brukes i forbindelse med markedsføring.
mer

Når skal man ikke bruke WordPress?

I noen tilfeller kan det være som å skyte spurv med kanon å bruke WordPress. Det er relativt stort system som må holdes ved like. For de fleste betyr det driftsavtale og faste månedlige kostnader. Det må man vurdere mot de ekstra fordelene man får. Alternativet er å bruke (nesten) gratis websider, som man stort sett lager selv. Problemet med det er selv om eksemplene på templatene ser lekre ut, så blir resultatet sjeldent lekkert når man gjør det selv. Kildekoden som produseres av slike nettsteder er ofte unødvendig kompleks og drar ned synligheten i søkemotorene.
mer